pinarbasi

Interview Succesvolle vrouw Mecburiye Pinarbasi

Stichting Camellia gaat in gesprek met dames die hun droomcarrière hebben bereikt.

Mecburiye Pinarbasi-Ilbay (32), advocaat en moeder van twee dochters vertelt ons hoe ze haar droom heeft nagejaagd en de balans tussen werk en privé heeft zien te vinden.

Wie ben je?

Ik ben Mecburiye Pinarbasi-Ilbay. Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest als (senior) jurist omgevingsrecht (bouw- en ruimtelijk ordeningsrecht) bij de overheid heb ik de overstap gemaakt naar de advocatuur. Inmiddels bestaat mijn advocatenpraktijk drie jaar: Pinarbasi Advocatuur te Amsterdam.

Wat staat er bovenaan je zakelijke bucketlist?

Op mijn zakelijke bucketlist staat allereerst om mijn praktijk uit te laten groeien tot een groter advocatenkantoor met personeel in dienst. Als nevenactiviteit zou ik in de toekomst mezelf graag willen richten op educatie/ juridische opleidingen. Mijn droom is uiteindelijk te werken bij de rechtelijke macht, als rechter. Mijn interesse voor het rechterschap heeft gevoelsmatig te  maken het  feit dat ik geïnteresseerd ben  in verhalen van mensen en naar de motieven van mensen, maar ook omdat een rechter meer in de samenleving staat.

Wat was de grootste obstakel onderweg?

De grootste obstakel op weg vond ik het zoeken en vinden van een goede work-life balance. Ik heb de overstap naar de advocatuur gemaakt na de geboorte van mijn jongste dochter. Hoewel veel moeders het rustig aan doen na het krijgen van kinderen, was het bij mij eigenlijk net andersom. In het begin was het goochelen met de tijd; de hectiek en vele ‘deadlines’ in de advocatuur tegenover de tijd en verzorging van twee kleine kinderen. Inmiddels is er gelukkig rust gecreëerd.

Bent u obstakels tegen gekomen die van doen hadden met uw vrouw zijn? Hoe bent u daarmee omgegaan?

Uiteraard, dat is (zoals gezegd) het moederschap en het hebben van een andere (culturele) achtergrond. Wat betreft het moederschap heb ik op dit moment de juiste balans tussen werk en gezin gevonden.  Dit houdt in dat ik op kantoor mij goed kan focussen op werk zonder mij zorgen te maken dan wel schuldig te voelen, en op vrije dagen goed kan genieten van mijn kinderen en echt quality time kan hebben.

Wat is je grootste flater geweest in je carrière?

Dat hoop ik nooit mee te maken!

Wat vindt jij van de missie versterk een vrouw, versterk de samenleving van Stichting Camellia en platform ZijN?

Ik juich dit soort projecten toe. De rol van vrouwen in de samenleving is van cruciaal belang. Voornamelijk voor multi-etnische vrouwen is het van belang onafhankelijk, zelfstandig en zelfredzaam te kunnen zijn in de Nederlandse samenleving. Alleen dan kan een vrouw een plek krijgen in de samenleving en een steentje bijdragen. Stichting Camellia en Platform ZIJN onderkennen dit. De projecten van stichting Camellia en Platform ZIJN vind ik zeer waardevol, inspirerend maar ook resultaatgericht. Voornamelijk de aandacht en inzet op ondernemende en krachtige vrouwen, dat mij nauw aan het hart ligt, maakt het dat ik deze organisaties graag aanmoedig en steun.