Moederdag 2017

Sabine, een van de vele aanwezigen op Moederdag 2017, heeft Stichting Camellia een persoonlijk verhaal toegezonden en wij konden het niet laten om dit met jullie te delen. Niets leukers dan een persoonlijk verhaal, dat inzicht geeft op hoe de dag is verlopen 🙂 Ze liet ons weten dat ze tot de dag van vandaag met een heel fijn gevoel terugkijkt op deze dag. Hieronder volgt haar persoonlijk verhaal:

Bij binnenkomst zag het er al prachtig uit. We kregen thee en/of koffie en er lag veel lekkers voor erbij. Ook stond er een lange tafel met de lekkerste gerechten erop voor de bruch. Maar dit was niet wat de meeste indruk op mij had gemaakt.

Het onderwerp van die dag was POWER VROUWEN en dan met name wat is een power vrouw. Loubna, echt een super leuke spontane meid, die me hart veroverd heeft vanaf het moment dat ze begon te praten. Een Libaneese advocate die  geboren is op Curaçao, getrouwd met een Nederlandse man en moeder van een dochtertje. Zij heeft haar praktijk opgegeven om vervolgens voor de opvoeding van haar dochtertje te kiezen. Haar persoonlijke verhaal ontroerde me maar zette me ook aan het denken waardoor het echt binnenkwam.

Het was een interactieve lezing waarbij iedereen betrokken werd en zijn/haar mening kon geven, maar waar het opneer kwam is dat we elkaar als vrouwen moeten steunen, ondanks dat we misschien niet altijd achter iemands keuze staan, maar puur om het feit dat het diegene wel gelukkig maakt.

Ik was er stil van en moest echt af en toe omhoog kijken, zodat ik daar niet zou gaan huilen. Op weg naar huis was ik er nog stil van. Moest het echt laten bezinken en deze gelegenheid heeft me echt doen nadenken over wat ik nu in me leven wil gaan doen.

Deze dag heeft mijn ogen geopend en is me zeer waardevol. Had het voor geen dag willen missen en ben Stichting Camellia, met de zeer spontane en lieve vrijwilligers, erg dankbaar voor deze mooie dag.

Liefs,

Sabine