1ste sessie Vrouwelijk leiderschap

Stichting Camellia organiseert een reeks van 4 sessies over vrouwelijke leiderschap. Op 20 mei jl. was het dan zover, onder leiding van psychiater Gülay Ersoy is gestart met de eerste. Aan de hand van het Boek ‘Lean in: Vrouwen, werk en de weg naar succes’ van Sheryl Sandberg worden relevante onderwerpen besproken.

De sessies hebben mede tot doel om vrouwen inzicht te laten krijgen in de interne obstakel die zij zich op het terrein van werk opwerpen. Ook worden de deelnemers geprikkeld om na te denken over de obstakels die zij zich zelf op andere terreinen opwerpen. Dit te herkennen en vervolgens dit tegen te gaan en zich voor de volle 100 % in te zetten.

De onderwerpen van de 1ste sessie waren kloof in leiderschapsambitie en aanschuiven aan tafel. De avond verliep informatief en er was veel interactie onder de deelnemers.

Aan het begin van de sessie kregen de deelnemers zonder nader toelichting de opdracht om een plaatje te mogen kiezen dat het meest tot hen aansprak.

Vervolgens kregen de deelnemers een moment om zich voor te stellen en het gekozen plaatje nader toe te lichten. Het heeft geleidt tot mooie inzichten.

Gedurende de sessie zijn er verschillende kloven toegelicht en behandeld, namelijk:

  • meer hoogopgeleide vrouwen stoppen met werken dan mannen,
  • percentage vrouwen in tegenstelling tot mannen in topfuncties is relatief klein
  • vrouwen worden met complexe uitdagingen geconfronteerd,
  • vanaf de geboorte worden jongens en meisjes anders behandeld.

Uit verschillende onderzoeken in onder andere de Verenigde Staten blijkt dat vrouwen over zichzelf een structurele onderschatting hebben, terwijl mannen een structurele overschatting hebben.

Ook blijkt dat mannen hun succes toeschrijven aan eigen kwaliteiten en vaardigheden, terwijl vrouwen hun succes toeschrijven aan externe factoren.

Wanneer het gaat om grijpen van kansen zijn de mannen in staat om deze kans sneller te pakken, terwijl vrouwen over het algemeen denken het niet aan te kunnen.