Verkiezingsdebat 3 maart 2014

In de aanloop naar de verkiezingen van 19 maart 2014 organiseerde Stichting Peritus Network, Kompas Studenten Stichting en Stichting Camellia op 3 maart jl. een debatavond met politici van verschillende partijen. Vier partijen waren aanwezig voor het debat. Wethouder Pieter Hillhorst (PvdA), Laurens Ivens (SP), Jan Patternotte (D66) en Rutger Groot Wassink (Groenlinks). Het doel van de avond was om een beter beeld te krijgen in de verschillen en de overeenkomsten tussen de partijen. Tijdens de avond werden er stellingen voorgedragen waarop de aanwezige politici reageerden aan de hand van hun partijprogramma’s. De aanwezigen kregen de mogelijkheid om vragen te stellen. De avond werd voorgezeten door Floris Alberse.

De stellingen omvatte belangrijke onderwerpen als kinderopvang, werkloosheid, studentenzaken in Amsterdam etc. En zo werd al snel duidelijk op welke punten partijen zich van elkaar onderscheidden. De vragen en reacties vanuit het publiek en de passie waarmee de kandidaten deze beantwoordden en hun verhaal verkondigden, maakten van deze avond een succes.

Na afloop was er de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken en de politici eventueel verder te praten. Hier werd volop gebruik van gemaakt. Zowel de politici als het publiek hebben zich positief uitgesproken over de avond en de sfeer van de avond. Wij hopen dat de aanwezigen meer inzicht hebben gekregen in de verschillende standpunten van de partijen en wensen ze, en heel Nederland, veel wijsheid toe bij het stemmen en de politici succes met hun campagnes!