Werkbezoek Sensa Zorg

Op zaterdag 12 december hebben de dames van Stichting Camellia een bezoek gebracht aan gezondheidsinstelling Sensa Zorg. Onder het genot van een heerlijk ontbijt hebben de dames kunnen netwerken en kennismaken met onderneemster en oprichtster Gülcan Kotan.

Sensa Zorg is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Daarnaast leveren zij zorg aan ouderen, lichamelijk gehandicapten, mensen met psychische problemen en chronisch zieken.

Mevr. Kotan komt zelf uit een gezin van zeven kinderen, waarvan een broertje downsyndroom heeft. Zij is van jongs af aan betrokken geweest bij zorginstellingen, maar wist niet hoe het er in werkelijkheid aan toe ging bij de hulpverlening. Gaandeweg ontdekte mevr. Kotan dat er tussen voornamelijk multi-etnische gezinnen en zorginstellingen vaak sprake was van miscommunicatie en gezinnen in haar netwerk hoorde zij klagen over ‘dat ze niet begrepen werden’. Dit is voor mevr. Kotan de aanleiding is geweest om een onderneming, gezondheidsinstelling Sensa Zorg, te starten. Hiermee is zij de eerste vrouwelijke onderneemster in haar eigen familie, waar ze enorm trots op is.

Mevr. Kotan heeft de aanwezigen ook voorzien van een aantal tips voor bij het solliciteren, bijvoorbeeld:

  • Gaten in je cv maken geen goede indruk, voorkom dezen.
  • Doe aan vrijwilligerswerk en verrijk hiermee je ervaringen en vergroot je netwerk. (Dit voorkomt ook meteen de gaten in je cv).
  • Verdiep je in het bedrijf waar je gaat solliciteren, bereid je goed voor op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Al met al was het een fijne, leerzame bijeenkomst. Wij bedanken nogmaals gezondheidsinstelling Sensa Zorg voor de gastvrijheid en mevr. Kotan voor haar interesse en tijd.